Marte şi Venus!


Dragii mei cititori (zâmbăreţi şi energici),

Marte şi Venus (planetele) ar trebui să răspundă răspicat la apelul meu! Motive au cu duiumul. Nu-i aşa că auzim în fiecare dimineaţă somnoroasă, la cafea (…la ceai, lapte, ceai cu lapte) de influenţele lor în semnele zodiacale? Dar ceea ce urmează nu are nici în clin, nici în batistă cu horoscopul matinal. De asemenea, nu este deloc un articol dedicat sistemului nostru solar.

Acestea fiind complet lămurite şi întoarse fix pe dos, vă invit omeneşte…să constataţi şi voi că „Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” cum ne explică în cartea sa, Dr. John Gray. Cum mă ştiţi, nu mă simt în măsura potrivită să tratez problemele cuplului, poate… ale cuprului dacă mai studiez.

Nu este necesar să citim cărţi de specialitate pentru a afla cât de diferiţi sunt bărbaţii şi femeile în gândire, percepţii, aprecieri, reacţii, mod de a iubi, dar ne putem astfel aduce aminte.

Am spicuit cu atenţie şi răbdare, următoarele fragmente de viu interes:

Sfaturi în exces…

„A oferi unui bărbat sfaturi pe care nu le-a cerut înseamnă să presupui că el nu ştie ce are de făcut sau că nu se descurcă singur.”

Soluţii nesolicitate…

„În general, când o femeie oferă sfaturi care nu i-au fost solicitate sau încearcă să ajute pe un bărbat, ea nu are idee cât de critică şi lipsită de dragoste poate să-i pară. În mod analog, dacă un bărbat nu înţelege că femeia este diferită, el poate face mai mult rău încercând să ajute. Bărbaţii trebuie să ţină seama că femeile îşi discută problemele pentru a realiza o apropiere, nu neapărat pentru a obţine soluţii.”

Suntem diferiţi, remember?

„Când se ivesc neînţelegeri, amintiţi-vă că vorbim limbi diferite; aveţi răbdare să înţelegeţi ceea ce vrea cu adevărat celălalt să spună.”

Spaţiu şi înţelegere…

„Bărbaţii îşi dispută dreptul de a fi liberi, iar femeile cel de a fi supărate. Bărbaţii vor spaţiu, în timp ce femeile vor înţelegere.”

Anotimpurile dragostei…

 „O legatură este ca o grădină. Pentru a prospera trebuie udată regulat. Trebuie luate precauţii deosebite, ţinând seama de anotimp şi de vremea schimbătoare. Trebuie puse seminţe noi, iar buruienile smulse. La fel, pentru a menţine viu farmecul dragostei, trebuie să-i înţelegem anotimpurile şi să-i satisfacem nevoile deosebite.”

Pentru orice fel de completări (ce pot fi publicate), comentaţi. Exprimaţi-vă. Vă aştept cu uşa de la blog deschisă.

 

 

Anunțuri

6 comentarii

Din categoria Dezvoltare personală

6 răspunsuri la „Marte şi Venus!

  1. Mie imi plac la nebunie solutiile nesolicitate 🙂

  2. Sa le primesti sau sa le oferi?

  3. sa le primesc logic :))

  4. Vorbesti ca Pease 🙂

Exces de comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s