Atitudinea este totul


Într-un exces de sinceritate (se mai întâmplă) v-am mărturisit că-mi place să citesc cu predilecţie cărţi de dezvoltare personală. Şi cum este atât de nobil să-ţi îmbogăţeşti necontenit tolba şi sufletul, să ai cui transmite cunoştiinţele acumulate, eu m-am gândit la voi. (ce drăguţă îs!)

Ca să nu mai lungesc momentul (aşa fac mereu, ce obicei!), ei bine…este vorba de „Atitudinea este totul” de Jeff Keller. O să fii mirat peste măsura potrivită câte lucruri ştiai, dar cărora nu le acordai atenţia cuvenită şi cât de mult se aplică în reuşită un proverb de aur „Repetitio mater studiorum est.” („Repetiţia este mama învăţăturii.”)

Atitudinea este filtrul nostru mintal prin care percepem lumea şi depinde de noi dacă ne lăsăm conduşi (seduşi) de o gândire pozitivă în fiecare zi încât să devină un obicei. Ce motive aş avea să-mi consum energia adoptând o atitudine negativă şi să fiu nemulţumită în permanenţă? Cum bine ne îndrumă Charles Popplestone „Nu întotdeauna poţi controla împrejurările. Dar îţi poţi controla propriile gânduri.”

La fel de temeinic este stabilirea unui scop pe care îţi doreşti să-l atingi, să faci orice este necesar (legal, etic, moral) pentru a-l îndeplini! Fructifică oportunităţile ivite şi fii perseverent! Dacă reflectezi asupra experienţelor de până acum, ce ai învăţat? Napoleon Hill ne dezvăluie că „Orice situaţie nefavorabilă poartă în sine sămânţa unui beneficiu echivalent, dacă nu chiar mai mare.”, iar eu vă spun să rămânem optimişti, încrezători în forţele proprii!

Autorul cărţii ne povăţuieşte intens să fim atenţi la cuvintele alese, să fim conştienţi de puterea lor, acestea având un impact profund asupra stării noastre emoţionale. Mi-a plăcut mult abordarea la întrebarea banală şi sâcâitoare uneori „Ce mai faci?” şi o să vă răspund cu entuziasm în glăscior „Grozav!”

Un sfat spicuit cu grijă este de a ne înconjura de persoane pozitive, nu toxice (aţi citit bine, toxice în acest context se referă la persoanele care se gândesc mereu la aspectele negative).

Un alt subiect abordat în „Atitudinea este totul” este teama noastră de a ieşi din zona de confort (unde ne place atât de mult!). Ar trebui să ne mărim zona de confort, să evoluăm şi să ne învingem frica de nou. Miguel de Cervantes ne învaţă că „Cel care-şi pierde averea pierde mult; cel care pierde un prieten pierde şi mai mult; dar cel care-şi pierde curajul pierde tot.” Înţelept, aşa-i?

Nu încerca să te ascunzi de eşecuri. Ele sunt inevitabile, cum aflăm şi din carte „înainte de a reuşi, vei fi învins”. Ştim cu toţii câte lecţii de viaţă adunăm de-a lungul timpului, le avem clasificate în capitole şi le răsfoim la nevoie. Învăţăm din greşeli şi mergem mai departe!

Remarcabil este faptul că putem alege zilnic ce atitudine vom adopta în acea zi. Nu ne putem schimba trecutul…nu putem schimba faptul că oamenii vor acţiona într-un anumit fel. Nu putem schimba inevitabilul. Singurul lucru pe care îl putem face este să cântăm pe singura strună pe care o avem, şi aceasta este propria atitudine. (Charles Swindoll)

Exces de articol.

Exces de gânduri, zâmbete şi optimism! Dăruiţi-le!

Reclame

7 comentarii

Din categoria Dezvoltare personală

7 răspunsuri la „Atitudinea este totul

  1. Articolul tau m-a determinat sa imi comand cartea – am gasit-o pe Elefant. Multumesc.

  2. @Iulian Donici mă bucur nespus! Este o carte ce merită citită!

  3. Ce ti-e scris in frunte ti-e pus … acum atitudinea nu stiu daca poate schimba sau nu proverbul 🙂

  4. @newparts… dacă ne lăsăm conduşi de o astfel de zicală, suntem slabi. Noi ne construim viaţa şi adoptăm atitudinea potrivită!

  5. viata este cruda trebuie sa ne ghidam dupa proverbele si zicatorile din strabuni 🙂

  6. Nu pot fi de acord cu tine! 🙂 Viaţa este crudă doar dacă vrei să vezi numai acele aspecte şi te complaci, nefăcând nimic pentru îmbunătăţirea ei.

  7. Da, m-ai ;prins la „Atitudinea este filtrul nostru mintal prin care percepem lumea şi depinde de noi dacă ne lăsăm conduşi (seduşi) de o gândire pozitivă în fiecare zi încât să devină un obicei.” publicat pe Facebook..

    Imi tot suna-n minte. Elefant zice ca ajunge in 4 zile, cartea. Sunt foarte nerabdator, poate va veni totusi mai devreme.

Exces de comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s