Noduri verbale


nodNu vreau să înţeleg de unde există sădită în suflete atâta răutate gratuită sau la pachet/colet…ambalată după gust,       cu-n nod în gât.

Replici efervescente vin năvală peste tine cât clipeşti gingaş şi expresiv, încercând în zadar să te dezmeticeşti din tulburarea orală.

Păi cum, n-ai şi tu…de rezervă aluzii urzicătoare? Nici măcar după acest atac verbal? Nici după asalt? Păcat. Bucluc. Încurcătură.

Stai liniştit în banca ta de lemn. De stejar. Serios, nu am simpatizat niciodată persoanele care simt nevoia acută de a se arăta „grozavi” între aceste ghilimele, cu vorbele lor aruncate la grămadă ori îndreptate conştient spre ţintă.

De ce aş vrea să-mi arăt colţii de aiurea, să dovedesc că am cuvintele sărate mereu în tolbă? Răutăţi. Duşmănii. Neplăceri.

Parcă se declanşează un mecanism de …testat/tocat tot ce-ţi iese în cale, pe cărare, undeva lângă o floare (mare!). La ce te ajută oare? Hai, încearcă să te linişteşti şi să laşi la uşă (dar nu sub preş) toate aceste excese dăunătoare bunului-simţ. Năravuri. Metehne. Deprinderi.

Îţi voi spune mulţumesc de fiecare dată când vei reuşi să scapi de proastele obiceiuri de a comenta anapoda. Voi aveţi astfel de oameni săraci şi săraţi printre voi?

Reclame

4 comentarii

Din categoria Suflet învăluit

4 răspunsuri la „Noduri verbale

  1. Daca incep spunand ca a venit si la tine primavara pe blog e prea efervescent comentariul? 🙂 Da’ mai lasa-i in lumea lor, ca eu n-am treaba cu ei 🙂 Le raspund cu zambetul pe buze si cu vreo ironie subtila, ca sa nu mai insiste alta data la un blogger care are cuvintele la el 🙂 Spor!

  2. Ştii că nu mă las… si tot revin! 🙂 Pam-pam.

  3. Oamenii sarati sunt peste tot, e suficient doar sa mergi 20 de min cu autobuzul si gasesti cativa. Sunt atat de „sarati” incat nu ai cu cine discuta, iar sa le atragi atentia este total inutil. Traiasca mp3-ul 🙂

Exces de comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s