Fără moralitate?!


De câte ori ne-am lăsat duşi de val şi am mers mai departe, lăsându-ne în voie, soarta? Poate de atâtea ori… încât ne-am plictisit a număra sau a ţine evidenţa printre gândurile mult prea ocupate de cotidian, de robotismul ce ne conduce şi ne inundă fiecare trăire ce se vrea de neuitat.

Poate de atâtea ori… am căutat perfecţiunea printre oameni, lângă ei si prin ceea ce exprimă încât am uitat esenţialul. Dar nu-i nimic, o luăm de la început, dar nu cu acelaşi elan, ci cu o maturitate învăţată ca pe o poezie sau ca pe un comentariu literar din gimnaziu din cărţi tipice pentru un elev silitor din cale afară.

Privim înainte să vedem cu alţi ochi… speranţele…visele… şi toată această determinare să fie un suport, nu unul fragil, ci doar moral. Vorbind de conduita noastră, de fermitatea de a trece peste dificultăţile vieţii ce răsar în momentele cele mai nepotrivite, nu avem nevoie decât de convingerea că se mai poate.

Încă mai există fărâme, urme, bucăţi dintr-un întreg…dar nu mai este posibilă reconstituirea, căci fiind aşa de vizibilă această cusătură îşi pierde farmecul, strălucirea, intensitatea. Menţinerea aparenţelor la un nivel accesibil devine un compromis fericit pentru cei din jur…

Anunțuri

14 comentarii

Din categoria Suflet învăluit

14 răspunsuri la „Fără moralitate?!

 1. Nu stiu ce sa comentez, dar te sustin 🙂

 2. Pingback: Fără moralitate?! - Ziarul toateBlogurile.ro

 3. @Natural… mulţam! E un articol pentru suflet…

 4. Umbra

  destul de greu de digerat …si totusi stilul este profund , plin de talent .
  Sincer a trebuit sa il citesc de doua ori sa-l inteleg si inca nu sunt sigur ca am reusit .

 5. frumos… este un editorial de gazeta (poate fi) !

 6. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

 7. Salut, am o propunere de link exchange si o invitatie la concurs. Contacteaza-ma pe blogatu@gmail.com pentru a primi mai multe detalii.

 8. Si inca 5 motive de revenire in blogosfera printr-o leapsa de 5 stele

 9. Umbra

  uneori muzica se asculta mult mai bine cu ochii inchisi…sa o asculti cu ochiul interior ,sa ii simti vibratia , tonul ,scala intensitatilor…ochii sa ii deschizi la final si sa descoperi bucuria…

Exces de comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s