Azi cumpărăm o carte.


“Bună ziua, sunt de la…” Ca să nu mai lungesc vorba, vă expun pe scurt (întrebări, păreri şi răspunsuri presărate cu excesdesare).

 Cum să aud de campania “Azi cumpărăm o carte” ?

Şi cum să-mi recomanzi domnule, o primă carte ce-ţi vine în minte sau la îndemână, acel cod al bunelor maniere? Ţi s-a părut că am avut o atitudine nepotrivită împrejurărilor „acostării” ori o privire apăsătoare şi puţin mirată ? Că te-am oprit din cuvântare? “Nu…deloc, dar…” Cumva politicienii noştri au răsfoit-o vreodată fără să aţipească ? Mare greşeală de marketing să mă abordezi aşa. Probabil nu a fost cu intenţie şi erai în plin moment de promovare a “manierelor” demult apuse, a regulilor de bună purtare în societate şi tot ce înseamnă politeţe, amabilitate, bună-cuviinţă. Să o denumim frumos „tehnică de împrospătare” ? Şi nu mai umbla cu ecusonul “manager zonă” pe litoral, că nu prea laşi impresii… poate turiştilor dornici de a cumpăra doar cărţi în vacanţă. (unele de joc, totuşi!)

Poate ai vrut să-mi vorbeşti despre „azi mai citim şi noi o carte” sau „azi împrumutăm cu drag o carte” (când s-a întâmplat ultima dată ?) sau dacă tot eşti la capitolul “coduri” nu mai bine descifrăm unul fiscal, penal sau… de ce nu rutier (ar merge şi o testare) ?

Pentru „aleşii” poporului la ce te-ai gândit? Cumva la campania „azi să minţim cu neruşinare” sau “azi să vă prostim” ? De fapt, ei sunt mereu cu un pas înaintea gândurilor noastre, sărăcindu-ne speranţele.

Ai un tupeu specific. Mai vrei să dăm banii pe cărţi? Uite, văd că lumea are o grămadă… (mai ales pentru acele coperţi ce dau bine în bibliotecă!) achiziţionate de la tot felul de ziare, la super promoţii irezistibile: cărticică ba de buzunar, mai de colecţie sau ghid ce „nu te poate rătăci” şi “te plimbă” în toată lumea…

Deci azi nu, poate mâine.

Anunțuri

4 comentarii

Din categoria De la mare, adunate

4 răspunsuri la „Azi cumpărăm o carte.

  1. Bună.
    Globu’ cu Sondaje ar dori un link exchange cu dvs.
    Dacă consideraţi că sunteţi de acord, lăsaţi un mesaj pe http://globu-cu-sondaje.blogspot.com/ sau pe mail : globucusondaje@yahoo.com
    O zi bună.

  2. Sigur, globu’ cu sondaje a ajuns în blogroll. 🙂

  3. Pingback: Dacă as fi pentr-o zi presedinte

  4. Pingback: Linkurile zilei - 02-07-2010 | Blogatu

Exces de comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s