Entuziasm în România?


Mă gândeam să discutăm despre entuziasm. Simplu. Dar ce trebuie să facem noi totuşi? Revoltaţi suntem de multă vreme… ne consolăm pe zi ce trece cu ideea că se putea, maică…să fie şi mai rău. Mi-a cam dispărut acel zâmbet după ce al nostru preşedinte (al tuturor românilor, plătitori de taxe şi impozite) a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că se vor reduce salariile bugetarilor cu 25%, iar pensiile şi ajutorul de şomaj scad cu 15 %.

 Să fie oare entuziasmul în grădina lor, pardon în guvern? E dus spre ridicol! Doar isterie ce trebuie clarificată… auzi şi tot felul de speculaţii apărute în ultima vreme ce se vor infirmate. Dar de ce să nu plătească populaţia acestei minunate ţări? Până la urmă o să rămânem fără nimic. O să fim debitori până la adânci bătrâneţi… şi copiii noştri la fel, cu tot cu nepoţi, strănepoţi şi stră-stră…urmaşi, îngropaţi în datorii şi lor tot nu le pasă. Ba da, mă scuzaţi, le pasă încă prea mult, şi să fim liniştiţi căci guvernul veghează. Iar prea mult?

Visăm la creştere economică? Cum? Având încredere oarbă în măsurile anunţate? Dar să nu ne pierdem cu firea sau cu fierea căci este grav. Şi iar mă întreb: entuziasmul în România este dat de vârstă, de experienţa de viaţă, de cunoaştere sau de prostie, perseverenţa în acesta ori de speranţe chinuite şi trase de păr?

Anunțuri

6 comentarii

Din categoria La tipar

6 răspunsuri la „Entuziasm în România?

 1. Masurile astea, daca nu se iau la timp, atunci mai tarziu vor trebui luate masuri mult mai dure. Si-asa sunt destul de dure, pentru ca nu au fost luate acum vreo 2 ani, cand trebuia, dar daca nu se iau nici acum, mai incolo va fi mult mai rau. Uita-te de exemplu la greci…

 2. Nu ştiu să apreciez valoare acestor „măsuri” pentru că, probabil nu mă pricep (vairanta corectă cred că este „nu mai pricep”). Se vede totuşi cu ochiul liber că deciziile luate sînt decizii disperate şi nu decizii de prevenire. Aceasta dovedeşte incapacitatea şi imoptenţa celor care se numesc lideri şi faptul că mare parte din vină este a noastră că nu-i trimitem puţin la plimbare. Nu putem lua exemplul Greciei pentru că aceia fac greve la un salariu de 1500 – 2000 de euro. Din păcate noi pornim la luptă doar cînd foamea ne apasă pe şira spinării şi nicidecum înainte ca să prevenim. Priviţi cu cîtă lejeritate guvernul sau banca naţională ne îndeamnă la credite, este singura lor armă împotriva acestei crize. Singurele facilităţi au fost oferite băncilor ca să se relaxeze creditarea. Nu sîntem destul de îndatoraţi sau ce? Ne trebuie un belciug mai mare? O bilă agăţată de picior mai grea?

 3. Jerry

  Grecia se va imprumuta cu 110 miliarde de euro… avand in vedere ca sunt 11 milioane de greci, asta inseamna 10.000 de euro pe cap de grec, adica adult grec, copil grec, batran grec… si ghici cine trebuie sa plateasca… tot populatia. Nici nu ma mir ca protesteaza si se bat zi de zi pe strazi…

 4. Pingback: Linkurile zilei - 08-05-2010 | Blogatu

 5. tancu23

  Eu am o replica, politica ii aparatul ce ar trebui sa produca minciuni pentru bunastarea populatiei(a se intelege a minti pentru populatie si nu a minti populatia). La noi, din pacate, politicienii ne mint pe noi. Asta e! Pana la urma… asa zisele masuri se concretizeaza doar pentru conducatori. Poporul tot in mizerie si criza va ramane. Asa ca nu ne ramane decat sa traim cu ideea ca acele „masuri” va face bine cuiva iar noi vom plati cateva generatii pentru acel bine.

 6. tancu23

  *vor face

Exces de comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s